Dačić: Čast se jednom gubi, ne smete da izdate Beograđane

Izvor: Blic, 25.Feb.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Čast se jednom gubi, ne smete da izdate Beograđane

Nikada nismo izdali svoj narod i u Beogradu ne smete da izdate Beograđane, jer kampanje dođu i prođu, a ostaje narod, poručio je danas na predizbornom skupu lider SPS Ivica Dačić.

- “Čast se gubi samo jednom. Ne smemo da izgubimo čast i zato ne smete da lažete narod. Govorite šta je realno i svojim primerom pokažite da ćete se boriti za građane, a ne za svoje džepove. Ja sam garancija da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ćemo voditi odgovornu državnu politiku” - rekao je Dačić, koji je istakao da je ponosan na listu SPS - JS na kojoj se, kaže, nalaze stručni ljudi u svim oblastima.

Dačić koji je ministar spoljnih poslova nije želeo da previse govori o beogradskim izborima, jer mu, kaže, pored posla koji radi nisu na “dnevnom redu” međutim, pozvao je kandidata za gradonačelnika Aleksandra Antića da vodi Beograd kao što on (Dačić) vodi spoljnu politiku.

Govoreći o situaciju u kojoj se danas nalazi zemlja, Dačić je kazao da to što Srbija hoće u EU ne znači da će da vodi antirusku ili antisrpsku politiku.

- “Ja volim Rusiju zato što volim Srbiju, jer bez Rusije ne možemo da odbranimo srpske interese - rekao je Dačić.

On je istakao da se na SPS i JS ne mogu vršiti pritisci, ucene i da ih ne intersuju “političke nagrade”, i da svaka ucena u stilu "samo uvedite sankcije Rusiji ili priznajte Kosovo i odmah ćete ući u EU" neprihvatljiva.

- “Radim za interese Srbije i ne plašim se nikoga. Mi želimo dobre odnose u regionu, da živimo normalno. Ali ako neko hoće da ponižava Srbiju, da se mi nekome izvinjavamo, to neće ići - poručio je Dačić.

Kako je rekao, nije stvar u izvinjenju već u istorijskim činjenicama da su Srbi bili najveće žrtve genocida u prošlom veku.

“- Posle genocida u Drugom svetskom ratu, "velika Srbija" nikada nije postojala. Ona je postojala u snovima ili u pričama nekih, a velika Hrvatska je postojala. Nije njima Hitler napravio državu, Hrvati su napravili NDH i zato treba da snose odgovornost. Jedino tražimo da se ne relativizuju zločini - rekao je Dačić.

On je ponovio da će svakodnevno raditi na tome da se broj država koje su priznale Kosovo smanji ispod 100.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.