Dačić: Amerika mora da urazumi svoje čedo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2019, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Amerika mora da urazumi svoje čedo

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija računa na pomoć SAD da budu konstruktivne u vezi dijaloga sa Prištinom, ali da moraju svoje čedo da poguraju da se urazumi i da shvati šta je dobro za ceo region.

Dačić je to rekao za "Blic" reagujući na izjavu američkog specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Metjua Palmera da bi pregovori trebalo da budu ozbiljniji i da dovedu do sveobuhvatnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sporazuma o normalizaciji Beograda i Prištine.

"Srbija je spremna za nastavak dijaloga, a uslov za to je kao što smo nebrojeno puta rekli, da Priština povuče takse. Nadamo se da će posle izbora na Kosovu EU i SAD uticati na takav razvoj događaja. razgovor je uvek poželjan, ali ne može jedna strana uvek da daje, a druga da izbegava da povuče poteze na koje se obavezala. SAD mogu da odigraju značajnu ulogu ako žele", rekao je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"AMERIKA MOŽE DA UTIČE NA UKIDANJE TAKSI" Dačić reagovao na Palmerovu poruku o sporazumu Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 11.Sep.2019

SAD mogu da odigraju značajnu ulogu u nastavku dijaloga između Beograda i Prištine. Uslov za to je ukidanje taksa, a nadamo se da će posle izbora na Kosovu, EU i Vašington uticati na takav razvoj događaja, kaže za "Blic" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.