DS: Markovićeva nevinost da dokaže na sudu

Izvor: RTS, 11.Mar.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Markovićeva nevinost da dokaže na sudu

Mirjana Marković, ako smatra da nije prekršila zakon, treba da "udostoji ovu državu" i da to dokaže pred pravosudnim organima, a ne da čeka priliku da se u Srbiju vrati kao "oslobodilac", izjavio je potpredsednik DS-a Borislav Stefanović.

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je u Jagodini da Mirjana Marković, ako smatra da nije prekršila zakon, treba to da dokaže na sudu.

Stefanović je rekao da ničiji povratak u Srbiju ne zavisi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od političke volje lidera SPS-a Ivice Dačića ili bilo koga drugog, već pre svega od rada pravosudnih organa.

Upitan da komentariše najavu čelnika SPS-a da će tražiti vraćanje u Srbiju Mirjane Marković, udovice Slobodana Miloševića, Stefaović je Tanjugu rekao da porodica nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ treba da se vrati u zemlju i pred pravosudnim organima dokaže da nisu kršili zakon.

Stefanović, naime, smatra da Markovićeva ne bi trebalo da čeka "povoljne političke prilike" da bi se, kako je rekao, u zemlju vratila kao "oslobodilac".

Kritikujući rad pravosudnih organa, Stefanović je rekao da su pod kontrolom prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića kao, kako je rekao, i sve drugo u državi.

"Čekaju od njega da kaže šta da rade", naveo je Stefanović dodavši da DS ne želi takvu državu, već državu u kojoj će sve institucije, pa i pravosudne i policija, da rade svoj posao.

Stefanović smatra da Dačić, kada govori o reformisanom SPS-u, ne govori istinu.

Govoreći o procesu pred Međunarodnim sudom u Hagu po međusobnim optužnicama Hrvatske i Srbije za genocid, Stefanović je rekao da očekuje najbolji ishod za Srbiju

"Suđenje u Hagu je čini mi se završna tačka na jedan veliki sukob na prostoru bivše Jugoslavije i mi, naravno, imamo veliko poverenje u naš pravni tim", rekao je Stefanović Tanjugu.

Imamo najbolje pravne stručnjake koji zastupaju Srbiju i očekujem najpovoljniji ishod, rekao je Stefanović. 
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.