Izvor: S media, 16.Sep.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Dačićeve izjave protiv DS-a su vrhunac beščašća

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da su izjave premijera Srbije Ivice Dačića protiv te stranke nastavak kampanje koju vlast vodi protiv DS-a i nazvala ih vrhuncem beščašća.

DS je u saopštenju navela su neistinite i sramne izjave Dačića koje govore o tome da su "funckioneri DS lopovi na kojima se jasno vidi da su nelegalno stekli imovinu", kao i da je DS-u "u interesu da vodi prljavu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kampanju i lovi u mutnom".

"Zalažemo se za apsolutno poštovanje zakona i otkrivanje svih nepravilnosti u radu svakog državnog funkcionera i podsećamo Dačića da je sud jedino mesto na kojem se istina utvrdjuje i donosi pravnosnažna presuda", navodi se u saopštenju DS-a.

DS je pozvao Dačića da jasno kaže gradjanima Srbije koje su firme u vlasništvu te stranke ostvarivale dobit od 80 miliona evra državnih para i podsetila ga da je sva navodna saznanja o sumnjivim poslovima, kao ministar policije i zamenik premijera u prethodnoj Vladi, bio dužan da saopšti nadležnim organima.

"Da li činjenica da to nikada nije pokrenuo govori da ti navodi nisu istiniti ili da je Ivica Dačić svesno kršio zakone prikrivajući ih", upitao je DS.

DS je naveo da je pitanje zakonitosti rada Agrobanke pokrenula prethodna Vlada koju je vodio Mirko Cvetković, a u kojoj je Daćić bio zamenik premijera i da je on danas dužan da na njih pruži odgovore a ne da svakodnevno učestvuje u plasiranju neistina i insinuacija vezanih za rad prethodne Vlade i DS-a.

"Insinuacije usmerene protiv DS predstavljaju obmanjivanje javnosti i vrhunac beščašća i one otkrivaju nedostatak politike koji ne može da traje dugo jer sve obaveze ostaju a gradjani i gradjanke Srbije očekuju da nova Vlada Srbije konačno počne da rešava probleme sa kojima se suočavaju", naveo je DS.

DS: Srbija na čelu sa Tadićem postigla velike rezultate

DS je naveo da je Srbija u prethodne četiri godine, na čelu sa predsednikom Srbije i DS-a Borisom Tadićem, koji je kao predsednik Saveta za nacionalnu bezbednost predvodio borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije, postigla velike i značajne rezultate.

"Svi haški optuženici su pronadjeni i isporučeni, najveći kriminalci su danas u zatvoru ili je za njima podignuta medjunarodna poternica, njihova imovina je zaplenjena, sudski postupci su u toku i to su činjenice koje nijedna kampanja usmerena protiv DS ne može da promeni", naveo je DS.

Tadićeva stranka je istakla da je za vreme te velike borbe Dačić, koji je kao ministar policije bio član Saveta za nacionalnu bezbednost, naglašavao da su za pitanje haških optuženika nadležni operativci MUP-a i predstavnici Tužilaštva, i nije učestvovao u najvećim akcijama protiv narko kartela i tada se bavio hapšenjima uličnih dilera, a nije bio prisutan ni kada su se sprovodile najznačajnije akcije protiv najvećih kriminalaca.

"Za sve to vreme, sebe je predstavljao kao isključivog borca protiv organizovanog kriminala i to su činjenice koje javnost mora da zna. DS naglašava da se Dačić svakodnevnim napadima na DS, distancira od Vlade čiji je bio zamenik i da će se i u budućnosti, na slične načine, distancirati i od Vlade koju danas vodi", naveo je DS.

(Beta)

Foto: ds.org.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.