DAČIĆ: SRBIJA SPREMNA ZA IZMENU REZOLUCIJE O KOSOVU

Izvor: Kurir, 22.Avg.2010, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: SRBIJA SPREMNA ZA IZMENU REZOLUCIJE O KOSOVU

BEOGRAD - Srbija je otvorena za izmenu teksta rezolucije o Kosovu i Metohiji i za pronalaženje kompromisnog teksta, poručuje zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

- Spremni smo na sve osim toga da se iz teksta rezolucije vidi da je to stavljanje tačke na pitanje statusa Kosova - ističe Dačić. Na pitanje u čemu se konkretno sastoji kompromis, Dačić kaže da je to pravično rešenje za sve.

- Otvoreni smo za menjanje teksta, za dogovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i razgovore. To ne podrazumeva da mi kažemo da je pitanje Kosova rešeno time što je proglašena nezavisnost. Za sve ostalo je Srbija spremna, pre svega za dogovore s partnerima i onima koji podržavaju naše stavove, kao i onima koji ih ne podržavaju, ali jesu naši partneri bez obzira na to što nam se stavovi o Kosovu razlikuju - objašnjava Dačić.

Za potpredsednicu G17 plus Suzanu Grubješić nema dileme o tome koji su srpski kompromisi u pitanju.

- To može da bude sve što ni u kom pogledu ne dovodi u pitanje politiku i Evropa i Kosovo - kaže Grubješićeva.

Profesor međunarodnog prava Radoslav Stojanović smatra da je država napravila grešku jer se prethodno nije konsultovala sa EU o donošenju deklaracije.

- Ako postoji mogućnost da se sada razgovara i konsultuje i da se s njima iznađe kompromis, onda to podržavam - napominje Stojanović.  

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.