DAČIĆ: SPS ĆE PODRŽATI ZAKON O OTVARANJU DOSIJEA

Izvor: Kurir, 04.Sep.2010, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: SPS ĆE PODRŽATI ZAKON O OTVARANJU DOSIJEA

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će ta stranka podržati usvajanje zakona o otvaranju tajnih dosijea i da druge stranke imaju mnogo više razloga da se plaše od otvaranja tih dosijea.

"Za otvaranje dosijea sam glasao još pre tri godine. SPS nema nikakav problem sa tim, mnogo više razloga da se plaše imaju neke druge stranke da im se ne nađu imena nekih saradnika," kazao je Dačić na proslavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Dana saobraćajne policije.

Srpski pokret obnove podneo je Nacrt zakona o otvaranju dosijea a inicijativu je podržala i Demokratska stranka.

Dačić je kazao i da je raspisana međunarodna poternica za Lukom Bojovićem koga je član zemunskog klana Sretko Kalinić optužio za umešanost u nekoliko ubistava.

Prema njegovim rečima to je sada pitanje saradnje sa policijama drugih država jer Bojović prema saznanjima srpske policije nije u Srbiji.

Upitan o krivičnoj prijavi Saveta za borbu protiv korupcije vezano za Luku Beograd, Dačić je istakao da uprava kriminalističke policije proverava sve navode te prijave.

On je podsetio da su i ranije vršena ispitivanja na osnovu zahteva malih akcionara i da će "se te dve stvari i dalje paralelno istraživati".

Savet za borbu protiv korupcije  objavio  je imena 17 ljudi, uključujući bivšeg ministra za privredu i privatizaciju Predraga Bubala i preduzetnika Milana Beka protiv kojih je podneo krivičnu prijavu da su tokom 2005. godine naneli štetu od najmanje 21 milion evra u nezakonitom postupku preuzimanja akcija Luke Beograd.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: SPS će podržati otvaranje dosijea

Izvor: Blic, 04.Sep.2010

Predsednik socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će ta stranka podržati donošenje zakona o otvaranju tajnih dosijea građana. ..Dačić je rekao da je još pre tri godine podržao taj zakon ističući da "nema nikakvih problema oko toga". On je dodao da mnogo razloga imaju...

Nastavak na Blic...

Dačić: SPS za otvaranje dosijea

Izvor: Šumadija Press, 04.Sep.2010

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da će ta stranka podržati usvajanje zakona o otvaranju tajnih dosijea.

Nastavak na Šumadija Press...

Dačić: Rok važenja starih pasoša biće produžen

Izvor: Blic, 04.Sep.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je danas u Leskovcu izjavio da će do kraja godine biti usvojene izmene i dopune Zakona o putnim ispravama kojim će rok važenja starih pasoša biti produžen...On je rekao da je razlog za to bojazan da bi građani Srbije koji žive u dijaspori mogli imati...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.