Brnabić: Ako budemo birali...; Dačić: Suština da ne biramo

Izvor: B92, 04.Jul.2017, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Ako budemo birali...; Dačić: Suština da ne biramo

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće menjati svoju spoljnu politiku.

On je naveo da je suština mudre politike da ne dozvolimo da dođemo u dilemu EU ili Rusija, rukovodeći se interesima Srbije.

"Mi smo uspeli da u poslednjih pet godina izdržimo sve pritiske i da ostanemo na evropskom putu, a da ne pokvarimo odnose sa našim prijateljima, pre svega, Rusijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kinom", naveo je Dačić u izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, zbog svoje jasne i principijelne politike, Srbija je promenila svoj međunarodni položaj i postala kredibilan partner.

"Jasno je da idemo evropskim putem, ali je isto tako jasan naš odnos sa Rusijom, čija je podrška od ključnog značaja za teritorijalni integritet Srbije", naveo je Dačić.

Premijerka Ana Brnabić rekla je u inervjuu Blumbergu da će se Srbija, ako bude primorana da bira između bližih veza sa Rusijom i članstva u Evropskoj uniji, opredeliti za EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić jasno poručio: Srbija neće menjati svoju spoljnu politiku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2017

Srbija je uspela da u poslednjih pet godina izdrži sve pritiske i da ostane na evropskom putu..Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija neće menjati svoju spoljnu politiku i da je suština mudre politike da ne dozvolimo da dođemo u dilemu EU ili...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.