Bezbednost predsednika na visokom nivou

Izvor: RTS, 22.Nov.2012, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednost predsednika na visokom nivou

Premijer Ivica Dačić potvrdio je RTS-u da se sinoć dogodio incident kada je kolonu vozila u kojoj je bio predsednik Nikolić pokušao da pretekne automobil kojim je upravljala nepoznata osoba. Bezbednost predsednika nije bila ugrožena, napominje premijer. Vozač automobila sam se prijavio Direkciji policije.

Kolonu vozila u kojoj se nalazio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je pokušao da preseče automobil za kojim policija traga, potvrdio je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Premijer je, u telefonskoj izjavi Tanjugu, rekao da se vozač automobila sam prijavio Direkciji policije.

"U ovom slučaju je to vozilo nekoliko puta pokušavalo da ih pretekne, odnosno, da se ubaci u kolonu. To mu nije dozvoljeno. Znači, bezbednost predsednika nije bila ugrožena", napominje Dačić.

Premijer je rekao da policija traga za automobilom, ali napominje da to vozilo nije imalo ispravne registarske tablice.

"Videćemo da li je uopšte moguće doći do motiva – da li je to zaista reč o bahatosti naših vozača koji veoma često ne poštuju naša upozorenja kako se treba ponašati prema zaštićenim ličnostima", kaže premijer.

U svakom slučaju, ističe Dačić, bezbednost predsednika se drži na veoma visokom nivou.

"Ukoliko ima bilo kakvih informacija o tome da je reč o nekoj nameri, MUP i policija će sigurno najoštrije reagovati", poručio je Dačić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: Bezbednost predsednika Nikolića na visokom nivou

Izvor: Press, 22.Nov.2012

Kolonu vozila u kojoj se nalazio predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je pokušao da preseče automobil za kojim policija traga, potvrdio je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić..."U ovom slučaju je to vozilo nekoliko puta pokušavalo da ih pretekne, odnosno, da se ubaci u kolonu....

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.