Antić imenovan za zamenika predsednika SPS

Izvor: Akter, 06.Sep.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić imenovan za zamenika predsednika SPS

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić je danas saopštio da je na sednici Predsedništva SPS Aleksandar Antić imenovan za njegovog zamenika

Dačić je, posle sednice Predsedništa, rekao novinarima će Antić tu funkciju obavljati do lokalnih i parlamentarnih izbora i da ga neće formalno zamenjivati, nego će imati ovlašćenja koje ima predsednik stranke.

Kongres SPS-a održan je decembra prošle godine, kada je izabran samo predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << stranke, ali ne i drugi stranački organi.

Glavni odbor SPS je pre tri dana odlučio da potpredsednici partije budu Aleksandar Antić, Branko Ružić, Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović i istoričar Predrag Marković.

Odlukom Glavnog odbora za počasnog predsednika SPS imenovan je Milutin Mrkonjić, dok je Dušan Bajatović, koji je zadržao poziciju šefa pokrajinskog odbora SPS-a, kandidat te stranke za predsednika Vlade Vojvodine.

Novica Tončev je imenovan za šefa izbornog štaba za lokalne izbore, a odlučeno je i da Aleksandar Antić, u slučaju raspisivanja gradskih izbora u Beogradu, bude kandidat za gradonačelnika glavnog grada.

Članovi Glavnog odbora odlučili su da Đorđe Milićević obavlja funkciju šefa poslaničkog kluba u Skupštini Srbije dok je Nikola Šainović, nakon povratka iz Haga, imenovan za člana Glavnog odbora.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.