100 traktora iz Vojvodine stiže u Beograd

Izvor: Vesti-online.com, 30.Mar.2012, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

100 traktora iz Vojvodine stiže u Beograd

Delegacija poljoprivrednika koji protestuju i ministar policije Ivica Dačić dogovorili su danas da im bude ipak dozvoljeno da održe protestnu vožnju do Beograda, rekao je član pregovaračkog tima poljoprivrednika Jan Husarik.

"Sa ministrom je dogovoreno da ukupno 100 traktora iz Vojvodine bude propušteno do Beograda, po 50 iz pravca Novog Sada i Pančeva", rekao je Husarik.

Trojica poljoprivrednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz opštine

Kanjiža uspeli su traktorima da se probiju do Beograda, uprkos

tome što je policija zabranila dolazak traktorima u glavni grad.

Jedan traktor, registrovan na opštinu Kanjiža, parkiran je kod

zgrade "Pošta Srbije" u Takovskoj ulici, gde se nalazi i pripadnici

saobraćajne policije koji, prema rečima poljoprivrednika, traže od

njih da pomere vozilo.

"Policija vrši na nas pritisak da isteramo traktore, pa ne znamo šta da radimo", rekao je Čaba Boršoš i dodao da su sa njim i Atila Milutinović i Salman Zolta.

Upitan gde su druga dva traktora kojima su stigli u Beograd, Boršoš je odgovorio da su "na jednom mestu".

Član organizacionog odbora protesta Miroslav Ivković rekao je da će poljoprivrednici sutra oko osam ujutro traktorima doći ispred Palate Srbija gde će Dačiću predati svoje zahteve.

"Zahtev će biti predat ministru policije, jer ministar poljoprivrede Dušan Petrović nije hteo da ih primi", rekao je Ivković.

Prema njegovim rečima, Dačić prvo nije hteo da prihvati razloge zbog kojih su poljoprivrednici krenuli u protest, ali nakon što je predstavljen osnovni problem ministar je izrazio razumevanje.

"Dačić je prihvatio da traktori ipak dođu u Beograd, jer je shvatio problem i želi da omogući da poljoprivrednici dođu u grad, jer su ravnoravni građani društva koji imaju pravo na slobodu kretanja", kazao je Ivković.

Protest poljoprivrednika počeo je u četvrtak, nakon odluke Vlade Srbije da poljoprivrednu proizvodnju regresira po prinosima, a ne po veličini obradivih površina, kao do sada.

Poljoprivrednici iz velikog broja vojvođanskih opština krenuli su juče ujutro traktorima ka Beogradu kako bi izrazili protest zbog novih mera agrarne politike, ali ih je policija u nekoliko mesta zaustavila i isključila iz saobraćaja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.