Od danas penzionerima po 5.000 dinara

Izvor: RTS, 06.Nov.2017, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas penzionerima po 5.000 dinara

Počela je isplata jednokratne pomoći od 5.000 dinara za penzionere koji penzije primaju preko tekućih računa, a svih 1.750.000 penzionera tu pomoć dobiće u naredna dva do tri dana.
JP "Pošta Srbije" saopštila je da "radnici Pošte nisu u štrajku, te da će tako svi penzioneri u propisanim rokovima dobiti 5.000 dinara jednokratne pomoći" koje je odobrila Vlada Srbije.

Odluka o isplati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jednokratne pomoći doneta je u skladu sa nastojanjem Vlade da se zaštiti standard i poboljša ekonomska sigurnost korisnika penzija, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.
Ovom odlukom obuhvaćeni su svi korisnici penzija, primaoci privremene naknade invalida rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, navedeno je u ranijem saopštenju Vlade.
Iznos sleduje i invalidnoj deci - korisnicima privremene naknade, koja se nalaze u evidenciji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za isplatu penzija, zaključno sa 27. oktobrom 2017. godine.
Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je ranije danas za RTS da će pomoć biti isplaćena bez obzira na štrajk radnika pošte.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Danas stiže pomoć od 5.000 dinara

Izvor: Večernje novosti, 06.Nov.2017

Za više od 1,7 miliona penzionera u Srbiji počinje jednokratna isplata. Novac je počeo da leže na račune građana još u petak, 3. novembra NA račune 1.753.319 penzionera u Srbiji danas će leći po 5.000 dinara jednokratne pomoći. Pravo na ovu isplatu imaju svi oni koji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.