Završen 21. Belef u Beogradu

Izvor: Politika, 15.Avg.2012, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen 21. Belef u Beogradu

BEOGRAD – Beogradski letnji festival (Belef) završen je koncertima kvarteta gitariste Vladana Vučkovića Paje i tročlanog sastava koji izvodi numere na deset stranih jezika „Trija Ženijal” pred publikom u Knez Mihailovoj ulici, u centru Beograda.

Ovogodišnji Belef je objedinio 14 festivala i festivalskih programa, uključivši u svoj program više od 300 umetnika u trajanju od 83 dana što je najduže trajanje tog festivala do sad.

Na 21. Belefu održano je 30 koncerata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tri filmska festivala, osam tematskih izložbi, kao i drugi različiti kulturni i umetnički sadržaji.

Uz koncerte „Trija Ženijal” i kvarteta gitariste Vladana Vučkovića Paje zatvorene su izložbe „Teratorija na Belefu” i „Outside na Belefu”.

U okviru izložbe „Teratorija na Belefu” koja je postavljena u Knez Mihailovoj ulici, mnogobrojni građani su tokom prethodnih dana mogli da vide skulpture od gline, u tehnici „terakota”.

Festival „Belef 2012” otvoren je 25. maja.

Beta

objavljeno: 15.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.