Zaključavanje Studentskog parka možda već od sutra

Izvor: Politika, 26.Mar.2015, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaključavanje Studentskog parka možda već od sutra

Studentski park mogao bi već od petka da bude zaključavan od ponoći do pet ujutru, s obzirom na to da će danas početi postavljanje kapija na njegovim ulazima, što je bio zahtev građana okolnih zgrada, kojima smeta nesnosna buka koja se pravi tokom noći, saopštio je Tanjug.

– Sledeći neke ustaljene tekovine evropskih gradova, rešili smo da ovaj park zaključavamo, to jest da pristup njemu bude onemogućen od ponoći do pet ujutru – rekao je Slobodan Stanojević, direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << JKP „Zelenilo Beograd”.

Govoreći o uklanjanju drveća u Studentskom parku, Stanojević je još jednom ponovio da su stabla bila trula i da će na kraju akcije broj sadnica biti dva i po puta veći nego na početku. Prema njegovim rečima, deset projektnih arhitekata i šumarskih inženjera je godinama pratilo stanje stabala, to jest gledalo njihovo fiziološko i biološko stanje. Projekat su, dodao je on, odobrili Zavod za zaštitu prirode i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, jer je reč o zaštićenom prirodnom dobru, i tek nakon toga se pristupilo njegovoj realizaciji.

B. H.

objavljeno: 26.03.2015.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

KLJUČ Radnici postavljaju kapije na sve ulaze u Studentski park

Izvor: Blic, 26.Mar.2015

Radnici "Zelenila Beograd" počeli su danas da postavljaju nove ograde na ulazima Studenski park, a očekuje se da već od petka ova zelena oaza bude zaključavana svake noći od ponoći do pet ujutro...Radnici sa kojima su naši reporteri razgovarali navode da je kapija na bočnom ulazu na Studentskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.