Vukosavljević: Stav Ministarstva po pitanju nasilja je jasan

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2017, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukosavljević: Stav Ministarstva po pitanju nasilja je jasan

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da ohrabruje nadležne da utvrde sve relevantne činjenice o dešavanjima u centru Beograda na dan kada je predsednik Srbije polagao zakletvu i ocenio da je dolaženje do istine sada donekle lakše jer postoje snimci.

"Snažno osuđujemo svaku vrstu nasilja nad predstavnicama medija, bilo da je ono fizičko ili verbalno ;ali i ograničavanje rada novinara u bilo kojoj situaciji", ;rekao je Vukosavljević na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za novinare na kojoj su predstavljeni predlozi izmena i dopuna zakona o službenoj upotrebi jezika i pisma.

Vukosavljević je ponovio da je to "ugraviran i principijelan stav" Ministarstva, i da sve institucije moraju da rade na sprečavanju nasilja.

Prema njegovim rečima, ministarstvo najoštrije osuđuje nasilje bez obzira na povod i motiv, pod uslovom da se mediji ponašaju u skladu sa propisima, dobrim običajima i standardnom praksom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u sredu da je u saradnji s tužilaštvom identifikovalo "sva lica koja se dovode u vezu sa medijskim navodima o događajima koji su se odigrali 31. maja ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu".

MUP je u saopštenju naveo da su te osobe saslušane, a da će izveštaj u toku dana biti dostavljen nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.