Vukićević: Trebalo je da odem još u januaru

Izvor: Politika, 13.Apr.2012, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukićević: Trebalo je da odem još u januaru

NOVI SAD – Doskorašnji trener fudbalera Vojvodine Dejan Vukićević priznao je danas da je pogrešio što još 10. januara nije otišao iz kluba, jer je tada znao da sa postojećim sastavom neće napraviti rezultat.

On je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da je prelazni rok bio apsolutni promašaj i da nije učestvovao u selektiranju ekipe.

„Igrači koji su zimus napustili klub u prvom delu sezone su postigli 15 golova, a ovi koji su dovedeni 15 golova neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dati u četiri naredne sezone”, kazao je Vukićević.

Crnogorski stručnjak dodao je da su igrači koji su ostali u klubu bili isfrustrirani činjenicom da su novajlije višestruko više plaćene, što se odrazilo na atmosferu u svlačionici.

Vukićević je naglasio da mu je žao što su neki ljudi u klubu platili cenu necemu za šta nisu krivi, pojasnivši da tu pre svega misli na sportskog direktora Miodraga Pantelića, koji je juče podneo ostavku.

„Sa Pantelićem sam imao odličnu saradnju. Mislim da nije imao uticaj na ovaj neuspeh, ali je verovatno video i deo svoje odgovornosti i rešio da podnese ostavku, zbog toga mi je posebno žao”, rekao je sada već bivsi trener Vojvodine.

On je rekao da su svi njegovi problemi počeli posle pobede nad Crvenom zvezdom u Beogradu.

„Posle te pobede, ambicije i kluba i navijača naglo su skočile, a neki igrači su se na tom meču toliko istakli da su sebi obezbedili transfere”, objasnio je Vukićević, dodajući da će mu poraz od Borca ostati večna „mrlja” u karijeri.

Vukućevic je napomenuo da je ovo možda i najuspešnija sezona u istoriji Vojvodine, jer je na računu kluba, kako je rekao, na početku godine bilo tri miliona evra.

On je istakao ne želi da bude plaćen za nerad i da finansijske obaveze FK Vojvodina prema njemu prestaju od trenutka prekida saradnje.

Potpredsednik Upravnog odbora FK Vojvodina, Dušan Vlaović, je rekao da ne deli Vukićevićevo mišljenje oko prelaznog roka, ustvrdivši da su odluke o dovođenju pojedinih igrača donete zajednički, uz saglasnost svih u klubu.

„Poraz od Borca je izuzetno bolan i uprava kluba je već učinila neke poteze, ali na tome se neće stati”, rekao je Vlaović.

On je objasnio da je sa Vukićevićem napravljen sporazum o prekidu saradnje, a da je sportski direktor Miodrag Pantelić podneo ostavku.

Vlaović je, odgovarajući na novinarsko pitanje koji su naredni potezi uprave, rekao da će „neki sigurno snositi posledice” i da će javnost o tome na vreme biti obaveštena, te da uprava intezivno radi na „pronalaženju rešenja za mesto šefa stručnog štaba”.

Tanjug

objavljeno: 13.04.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.