UN: U septembru ubijeno 1.100 Iračana

Izvor: VOA, 01.Okt.2014, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: U septembru ubijeno 1.100 Iračana

Prema izveštaju UN u Iraku - prošlog meseca je u nasilju širom te zemlje ubijeno 1.100 ljudi. U prvih devet meseci 2014. godine, u Iraku je ubijeno blizu 12 hiljada ljudi, skoro kao u prethodne dve godine zajedno.

U Bagdadu, u eksploziji automobila bombe na jednoj prometnoj ulici poginulo je najmanje 11 osoba, dok su desetine ranjene.

Krvavi početak oktobra samo je nastavak tragičnih dešavanja iz septembra, kada je - prema danas objavljenom izveštaju misije Ujedinjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << nacija u Iraku - širom zemlje ubijeno 1.100 ljudi, od čega 854 civila i 265 pripadnika iračkih bezbednosnih snaga.

U prvih devet meseci 2014. godine, u Iraku je ubijeno blizu 12 hiljada ljudi, skoro kao u prethodne dve godine zajedno.

Glavni razlog povećanja krvoprolića u zemlji svakako je ofanziva sunitskih ekstremista, koji poslednjih meseci pokušavaju da osvoje velike delove na severu i zapadu zemlje.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.