U Borovu pretučen sin pravoslavnog sveštenika

Izvor: Politika, 03.Feb.2013, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Borovu pretučen sin pravoslavnog sveštenika

ZAGREB – Učesnici protestnog skupa protiv ćirilice u Vukovaru, posle protesta pretukli su sina pravoslavnog sveštenika u selu Borovo, a lokal ispred koga se zaustavio autobus sa učesnicima protesta je kamenovan.

Pravoslavni sveštenik iz Borova za Novu TV je potvrdio da je napadnuti njegov sin.

„Koliko mi je poznato, nije teže povređen, ali ga je policija poslala u bolnicu. Još nisam razgovarao sa sinom, ali znam da ima puno svedoka i da su tamo bila dva, tri autobusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz Belog Manastira”, rekao je prota kome nije objavljeno ime.

Kako je saopšteno iz policijske uprave vukovarsko sremske, skup je završen u subotu u 14,40, a sukob se desio oko pola časa kasnije.

Potvrđeno je da je povređen 21-godišnjak iz Borova, dok se oostale okolnosti utvrđuju u saradnji s osječko-baranjskom policijskom upravom, jer se na osnovu registracije pretpostavlja da su huligani s tog područja.

Kako javlja Nova TV, pored ovog fizičkog sukoba, nekoliko drugih putnika kamenovalo je i lokal ispred koga su se zaustavili učesnici protesta.

Na skupu na kome se po procenama organizatora okupilo 22.000 ljudi, a koji su organizovala 22 veteranska udruženja tog grada okupljena u Štab za odbranu hrvatskog Vukovara zatraženo je da se odredi moratorijum na zakonski uslovljeno uvođenje ćirilice, odnosno dvojezičnosti u Vukovar, a najavljeno je održavanje velikog skupa u Zagrebu, ukoliko se ne postupi po tim zahtevima.

Moto skupa bio je „Za hrvatski Vukovar - ne ćirilici”, a glavni organizator Tomislav Josić izjavio je da je njihova jedina poruka i odluka - „Nikad ćirilica u Vukovaru”.

Tanjug

objavljeno: 03/02/2013

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Pretučeni srpski mladić hospitalizovan

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2013, 09:39

BOROVO - Milan Lukić (21), sin pravoslavnog sveštenika iz Borova koga je grupa nepoznatih mladića napala nakon protesta protiv ćirilice u Vukovaru, hospitalizovan je kasno sinoć, jer mu je pozlilo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.