Tačijev savetnik dao ostavku zbog plana o podeli Kosova

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačijev savetnik dao ostavku zbog plana o podeli Kosova

Spoljnopolitički savetnik kosovskog predsednika Dejvid Filips je podneo ostavku, sa obrazloženjem da ne želi da bude deo predloženog plana o podeli Kosova, piše Koha Ditore.

Filips je naveo da je na nezavisnosti Kosova radio više od 30 godina i da je prihvatio da bude savetnik u dijalogu između Prištine i Beograda, jer je smatrao da je moguće doći do sporazuma koji bi unapredio vladavinu prava i pojačao pritisak međunarodne zajednice na Srbiju da prizna >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Kosovo kao nezavisnu državu u sadašnjim granicama.

"Neki ljudi u kosovskim institucijama idu drugim putem. Pristali su na korekciju granice, davanjem teritorije Srbiji. Podela Kosova ili korekcija granica je loš sporazum, koji neće normalizovati odnose između Srbije i Kosova", konstatovao je Filips.

Prema njegovim rečima, zagovornici korekcije granice smatraju da bi posle toga članice Evropske unije koje nisu priznale Kosovo, to učinile, a Vašington ubedio Rusiju i Kinu da odustanu od protivljenja članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama.

"Nema osnove za takav zaključak. Štaviše, korekcija granice je istorijska izdaja naroda Kosova. Potencijalno je opasna i mogla bi dovesti do nasilja", ocenio je Filips.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tačiju savetnik "otkazao poslušnost", protivi se korekciji granica

Izvor: Blic, 12.Okt.2018

Dejvid Filips, koji je bio spoljnopolitički savetnik kosovskog predsednika Hašima Tačija, podneo je ostavku na tu funkciju navodeći da ne želi da bude deo predloženog plana za podelu Kosova, piše danas "Koha ditore".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.