Izvor: Politika, 12.Jul.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sofest završen uručenjem nagrada

Glavna nagrada ovogodišnjeg 44. Sofesta za originalnu muziku uručena je Biljani Krstić i Mikiju Stanojeviću na zatvaranju ovog filmskog festivala.

Žiri koji su činili kompozitor Zoran Hristić, reditelj Miloš Pušić, montažer Đorđe Marković i kostimograf Jelena Đorđević, priznanje im je dodelio za melodije koje su upotpunile film „Branio sam Mladu Bosnu”.

Nagradu za najbolju filmsku fotografiju osvojio je Damjan Radovanović za ostvarenje „Ničije dete”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dok je priznanje za najbolju montažu pripalo Andriji Zafranoviću za film „Enklava”. Prema mišljenju žirija, najbolju scenografiju uradila je Zorana Petrov za film „Varvari”, a najbolje kostime uradila je Vesna Teodosić za ostvarenje „Za kralja i otadžbinu”. Za najboljeg glumca i glumicu ove filmske smotre proglašeni su Jelena Rakočević-Cekić („Otvoreni kavez”) i Nikola Rakočević („Branio sam Mladu Bosnu” i „Travelator”). Nagrada Žirija publike pripala je takođe filmu „Branio sam Mladu Bosnu”.

A. V.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Sunce Sofesta za "Branio sam Mladu Bosnu"

Izvor: Danas, 13.Jul.2015, 10:53

Sopot - Glavna nagrada 44. Sofesta za najbolju originalnu muziku, koju čini novčani iznos od 100.000 dinara i plaketa Sunce Sofesta, pripala je Biljani Krstić i Mikiju Stanojeviću za film "Branio sam Mladu Bosnu", saopšteno je na zatvaranju manifestacije koji je od ove godine postala festival filmskih...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.