Slovenija: Uhapšeni Zoran Janković i sinovi

Izvor: Politika, 27.Sep.2012, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Uhapšeni Zoran Janković i sinovi

LJUBLJANA - Lider slovenačke opozicije i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković uhapšen je jutros u jednoj od najvećih istraga o korupciji, zajedno sa još petoro osumnjičenih, javljaju slovenački mediji.

Pored Jankovića, uhapšeni su i njegovi sinovi Jure i Damjan.

Nacionalni istražni biro je zajedno sa policijom i istražiteljima, izvršio pretres kuća na 23 lokacije u području Ljubljane, uključujući kuću gradonačelnika Jankovića, kao i kancelarije Gradske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << skupštine, prenela je agencija STA.

Policija je saopštila da je šest osoba pritvoreno, u sklopu istrage o privrednom kriminalu i korupciji, koja traje godinu i po dana.

Zvaničnici u Ljubljani su potvrdili da su gradske kancelarije pretražene i zapečaćene i da je zaposlenima bio onemogućen pristup radnim mestima.

Pretražene su i kancelarije kompanija povezanih sa Jankovićevom porodicom, kao i firma „Grep”, koja je učestvovala u izgradnji sportskog kompleksa „Stožice”.

Dnevni list „Finance” citirao je neimenovanog policijskog zvaničnika koji je rekao da su meta istrage transakcije u nekretninama i poslovima oko sportskog kompleksa „Stožice”.

Mediji su u avgustu pisali da je Poreska uprava osumnjičila Jankovića za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje poslovnih papira i prevaru kreditora, podsetila je agencija STA.

Janković i njegova koalicija „Pozitivna Slovenija” osvojili su najveći broj glasova na parlamentarnim izborima u decembru prošle godine, ali Janković nije uspeo da formira vladu. 

Tanjug

objavljeno: 27.09.2012.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Verujem u pravosudje

Izvor: Beta, 27.Sep.2012

LJUBLJANA, 27. septembra 2012. (Beta) - Gradonačelnik Ljubljane i predsednik stranke Pozitivna Slovenija Zoran Janković rekao je u četvrtak u Ljubljani da Nacionalni istražni ured sprovodi istragu nad njim u .

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.