Šapić: Sačuvao sam novac Novobeograđana

Izvor: Politika, 03.Jun.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šapić: Sačuvao sam novac Novobeograđana

Prijava DRI protiv predsednika opštine Novi Beograd zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama

Državna revizorska institucija (DRI) podnela je krivičnu prijavu protiv Aleksandra Šapića, predsednika Gradske opštine Novi Beograd zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama.

Prijava protiv njega podneta je u maju, i to zbog dela zloupotrebe službenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << položaja propisanog članom 359. Krivičnog zakonika u vezi sa javnim nabavkama, prenosi Tanjug.

Institucija je podnela prijavu tokom sprovođenja revizije konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja Gradske opštine Novi Beograd za 2014. godinu, navodi se u saopštenju DRI.

Ovim povodom prvi čovek Novog Beograda poručuje da je samo želeo da sačuva novac Novobeograđana.

– DRI treba da bude sramota. Ja očekujem da se ova krivična prijava uskoro i odbaci. Koliko vidim sporno je oko pet miliona dinara, koje je opština unapred uplatila izvođaču radova za gradnju parka u Bloku 30, uz bankovnu garanciju koju je izvođač dostavio opštini. Tu sumu izdvojili smo iz prošlogodišnjeg budžeta i to iz jednog jedinog razloga, da ne bi propao novac naših sugrađana. Po zakonu, ukoliko ne dođe do realizacije projekta u kalendarskoj godini, a u pitanju je 2014, novac bi morao da se vrati u gradsku kasu. Da opština nije unapred platila izvođaču, onda bi novac morala da obezbedi iz ovogodišnjeg budžeta za gradnju parka, što svakako nije bilo u planu – pojasnio je Šapić i dodao da park, u kome su radovi počeli u aprilu, samo što nije otvoren.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

DRI: Krivična prijava protiv Šapića

Izvor: Večernje novosti, 03.Jun.2015

DRŽAVNA revizorska institucija (DRI) podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Novi Beograd, Aleksandra Šapića, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj prilikom javne nabavke u vezi sa parkom u Bloku 30. Šapić za "Novosti" kaže da ne spori da je procedura prekršena, ali...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.