Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2017, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajt Ustavnog suda Španije na meti hakera

Sajt španskog Ustavnog suda danas se našao na meti hakerskog napada nepoznatog porekla, izjavila je danas portparolka suda.

Napad se dogodio nakon što je grupa "Anonimni hakivisti" na društvenim mrežama pokrenula kampanju "Oslobodi Kataloniju".

Neimenovana portparolka je rekla da je hakerskim napadom pogođen samo sajt Ustavnog suda, ali da poverljive informacije nisu ugrožene.

Španska služba za nacionalnu bezbednost saopštila je u peta da je više vladinih sajtova bilo na meti hakerskih napada grupa koje podržavaju nezavisnost Katalonije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hakovan sajt španskog Ustavnog suda

Izvor: B92, 21.Okt.2017

Portparolka španskog Ustavnog suda izjavila je da je sajt tog tela pogođen sajbernapadom nepoznatog porekla...Napad se dogodio u vreme početka kampanje za "slobodnu Kataloniju" koju je na društvenim mrežama pokrenula hakerska grupa, prenosi AP...Portparolka koja je govorila pod uslovom anonimnosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.