Izvor: Politika, 01.Mar.2015, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ričard Drajfus primio nagradu Festa Beogradski pobednik

BEOGRAD – Slavni američki glumac, oskarovac Ričard Drajfus, počasni gost 43. Festa, primio je večeras u Sava centru nagradu Beogradski pobednik za doprinos filmskoj umetnosti.

Mnogobrojna publika pozdravila je snažnim aplauzom glumca koji se proslavio 70-ih godina sa hitovima „Američki grafiti”, „Ajkula"' i „Bliski susreti treće vrste”, a Oskara dobio krajem te decenije za glavnu mušku ulogu u filmu „Devojka za zbogom”.

Počasnu nagradu Festa uručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mu je selektor festivala, reditelj Mladen Đorđević uoči projekcije ovogodišnjeg dobitnika Oskara - filma „Čovek ptica” Alehandra Gonzalesa Injaritua.

Drajfus je u toku dana bio na prijemu kod gradonačelnika Beograda Siniše Malog i održao vrlo posećenu konferenciju za novinare u okviru Festa.

Tanjug

objavljeno: 01.03.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više nije važna dobra priča

Izvor: Danas, 01.Mar.2015

Juče tokom dana počasni gost 43. Međunarodnog filmskog festivala Ričard Drajfus razgovarao je sa novinarima vidno dobro raspoložen. Na pitanje novinara Danasa šta je za njegovu karijeru značilo to što je dobio nagradu Oskar sa samo 30 godina (dugo godina je bio najmlađi dobitnik ovog priznanja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.