Osnovci na raspustu

Izvor: Studio B, 09.Jun.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovci na raspustu

Učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola u Srbiji završavaju školsku godinu, u skladu s kalendarom školskih aktivnosti Ministarstva prosvete i nauke.

Nedelju dana kasnije na raspust odlaze i svi srednjoškolci. Prema podacima Ministarstva, u oko 100 osnovnih i srednjih škola u Srbiji školska godina biće produžena za najviše pet dana, zbog štrajka prosvetnih radnika.

Većina škola tokom februara i marta štrajkovala je skraćenjem časova, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << školska godina biće produžena u pojedinim školama koje su za vreme štrajka potpuno obustavile nastavu.

Nastava će biti produžena u oko 100 od ukupno 1.804 škole u Srbiji, a zavisno od toga koliko je trajao štrajk, škole će odrediti onoliko dana koliko je potrebno za nadoknadu. Produžetak školske godine ne sme, međutim, da traje duže od pet dana.

Đaci osmog razreda i maturanti srednjih škola već su na raspustu i pripremaju za upis u srednje škole i na fakultete.
Pogledaj vesti o: Osmi mart

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rad na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci

Izvor: Studio B, 09.Jun.2011

Sekretarijat za zdravstvo pokrovitelj je projekta obuke prosvetnih radnika za kreativan rad sa decom na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, koji će sprovoditi Gradski zavod za javno zdravlje. ..Cilj projekta jeste unapređenje sposobnosti nastavnika za prevenciju zloupotrebe psihoaktivnih...

Nastavak na Studio B...

Osnovci na raspustu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2011, 06:01

BEOGRAD -..Učenici od prvog do sedmog razreda osnovnih škola završavaju danas drugo polugodište, ali će na raspust nešto duže čekati osnovci koji treba da nadoknade časove propuštene tokom štrajka prosvetnih radnika...Za njih će školska godina biti produžena za dva do pet dana, rekao je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Većina osnovaca od danas na raspustu

Izvor: Blic, 10.Jun.2011

Učenici od prvog do sedmog razreda osnovnih škola danas završavaju drugo polugodište, ali će na raspust nešto duže čekati osnovci koji treba da nadoknade časove propuštene tokom štrajka prosvetnih radnika. ..Za njih će školska godina biti produžena za dva do pet dana, rekao je Tanjugu pomoćnik...

Nastavak na Blic...

U oko 100 škola produžena nastava

Izvor: Mondo, 10.Jun.2011

Učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas završavaju školsku godinu, u skladu s kalendarom školskih aktivnosti Ministarstva prosvete i nauke.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.