Prijaju pohvale Kris Evert

Izvor: Politika, 31.Avg.2012, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijaju pohvale Kris Evert

Ana Ivanović preko Sloan Stivens pokušava da treći put uzastopce dođe do osmine finala. – „Motivisana sam da se vratim u vrh

Od izveštača „Žurnala”

Njujork – Repriza od prošle godine. Isti akteri, ista faza takmičenja. Ana Ivanović i Sloan Stivens boriće se ponovo za mesto u četvrtom kolu Otvorenog prvenstva Amerike. Na Ju Es openu 2011. Ana je bila uspešnija od američke tinejdžerke. Slavila je 6:4, 6:3 na stadionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << „Artur Eš”.

– Nije baš bilo lako kako rezultat pokazuje. Stivens je talentovana teniserka i veoma snažno udara lopticu. Mislim da je napredovala u proteklih godinu dana, što pokazuje i pozicija na VTA listi. Sada je među 50 najboljih. Dodatni motiv biće joj što igra pred domaćom publikom – kaže Ivanovićeva u najavi ovog duela.

Srpkinja ima dobru priliku da treću godinu zaredom dođe do osmine finala na poslednjem gren slemu u sezoni. To joj je ujedno i najveći domet u Njujorku. Za nekoga ko je bio broj jedan i ima gren slem titule to nije nešto čime može da se zadovolji.

– Veoma, veoma sam motivisana da se vratim u sam svetski vrh i da ponovo pokušam da dođem do gren slem titule. To je dug proces u kojem treba da se spoje mentalna i fizička snaga. Ne može to da se desi za sedam ili mesec dana. Mislim da još nisam na tom nivou, ali verujem da sam svakim danom sve bliža.

Pre dolaska na Ju Es open Ana je odigrala samo jedan meč na tvrdim podlogama.

– Povreda me je malo poremetila i zbog toga sam osećala nervozu pre prvog meča. Kada vežete nekoliko pobeda zaboravite na okolnosti koje su im prethodile. S druge strane dobra je stvar što sam imala više vremena za odmor, tako da sam sveža ušla u turnir.

Kris Evert proglasila je Anu favoritom iz senke u Njujorku.

– Lepo je što tako misli. Sve mi želimo da dođemo u poziciju da se borimo za titulu. Međutim, ja sam trenutno u takvoj poziciji da razmišljam samo o sledećem meču. Ne želim da gledam daleko. Mislim da imam igru da daleko doguram. Imala sam je i u prošlosti pa više od četiri godine nisam bila u četvrtfinalu na gren slemovima. To je ono što je moj prvi cilj. Ali da bih to ostvarila moram da  dobijem još dva sigurno teška meča – kaže Ivanovićeva.

----------------------------------------------

Serena i Marija u fokusu

Glavni favoriti za trijujmf u Njujorku su Serena Vilijams i Marija Šarapova.

– Obe igraju sjajno u ovom trenutku. Nikada nije lako protiv njih. Imaju veoma moćnu igru. To je tenis kakav će se igrati u budućnosti, a one to prezentuju iz turnira u turnir. Mislim da je Serena ipak u blagoj prednosti. Ne gubi mnogo mečeva u poslednje vreme, a i obožava Njujork. Kada je na vrhunskom nivou čini mi se da niko ne može da je dobije – ističe Ivanovićeva.

----------------------------------------------

Žao mi je zbog Kim

Porazom od Lare Robson karijeru je okončala Kim Klajsters, nekada najbolja teniserka sveta i trostruka šampionka u Njujorku.

– Kim je divna devojka. Od kada sam ušla u tur uvek je bila prijateljski nastrojena. Žao mi je što završava karijeru. Veliki je šampion i to je pokazala mnogo puta. Tenis će sigurno izgubiti mnogo – kaže Ana.

V. Todorović

objavljeno: 31.08.2012.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Ana Ivanović

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.