Stefanović: Nastavak pregovora petog septembra

Izvor: Blic, 08.Avg.2011, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nastavak pregovora petog septembra

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je večeras da će se pregovori s Prištinom nastaviti petog septembra u Briselu.

Stefanović je rekao da očekuje da se tada reši problem carinskog pečata što će, prema njegovoj oceni, smanjiti napetost na Kosovu.

Stefanović je Radio-televiziji Srbije rekao da Srbi na severu Kosova "ne smeju da se opuste" već da treba da motre da Priština "ponovo ne pokuša nešto slično" - da pokuša da preuzme administrativne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prelaze Brnjak i Jarinje.

"Ne sme se dozvoliti instaliranje bilo kakvih institucija i simbola takozvane države Kosovo", rekao je Stefanović.

Govoreći o sutrašnjoj sednici Skupštine četiri srpske opštine na severu Kosova - Leposavića, Zvečana, Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka, Stefanović je rekao da na toj sednici neće biti on i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

Prema mišljenju Stefanovića, na odbornike tih skupština opština se neopravdano vrši veliki pritisak, jer oni sutra odlučuju samo o načinu sprovođenja sporazuma koji je sa Kforom sklopila njihova država - Srbija.

Stefanović je ponovio da sporazum koji su prošle sedmice postigli on i komandant Kfora Erhard Biler, nije savršen jer pre svega ne omogućava ulaz robe u vozilima nosivosti veće od tri ipo tone, ali je istakao da je u datim okolnostima to dobar sporazum.

Povezane vesti: Zapaljena srpska kuća u Gnjilanu Hodžaj: Ne odustajemo od dijaloga s Beogradom Šef nemačke diplomatije u četvrtak na Kosovu Srbi i dalje na barikadama Tači: Akcija specijalaca trebalo je da se dogodi još 1999.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Brnjak

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dijalog se nastavlja petog septembra

Izvor: Mondo, 08.Avg.2011

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je večeras da će se pregovori s Prištinom nastaviti petog septembra u Briselu.

Nastavak na Mondo...

Stefanović: Nastavak dijaloga 5. septembra

Izvor: S media, 08.Avg.2011

Borislav Stefanović očekuje nastavak dijaloga u Briselu kao jedini način za rešavanje problema. On ističe da Srbija ni na koji način ne može da prihvati da na prelazima bude carina Kosova. ..Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović očekuje da će 5. septembra u Briselu biti nastavljen...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.