Predsednik Skupštine Slovačke: Ne menjamo stav o Kosovu

Izvor: N1 televizija, 07.Jun.2018, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Skupštine Slovačke: Ne menjamo stav o Kosovu

Predsednik Narodne skupštine Slovačke Andrej Danko izjavio je u Beogradu da Slovačka čvrsto stoji uz Srbiju kada je u pitanju nepriznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i da neće menjati taj stav.

Danko je rekao da Slovačka podržava put Srbije ka Evropskoj uniji, kao i da zemlje Zapadnog Balkana treba da budu sledeće koje će stupiti u punopravno članstvo u Uniji.

"Mi možemo da vam pružimo puno informacija o našim greškama koje su se dogodile >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na putu pristupanja EU. Pre svega bih naglasio da Srbija treba da zaštiti svoje prirode resurse, minerale, vodu. Da se ne odriče i ne prodaje ključna preduzeća", kazao je on.

Prema njegovim rečima, život u EU nije lak, ali je to trenutno jedina alternativa za zemlje regiona.

Predsednica Skupštine Maja Gojković zahvalila je Danku na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanju nezavisnosti Kosova. Gojković je rekla da Srbija i Slovačka dele iskreno prijateljstvo i neguju odlične odnose.

"Naše dve države imaju odlične političke i ekonomske odnose. Jedan otvoreni i stalni dijalog visokih zvaničnika", navela je ona.

Predsednica Skupštine kazala je da je na današnjem sastanku dogovorena saradnja dva parlamenta u izradi novog skupštinskog poslovnika po uzoru na slovački, i na izradi etičkog kodeksa za poslanike. Gojković je dodala da je njen slovački kolega izrazio zahvalnost zbog odnosa srpskih vlasti prema pripadnicima slovačke nacionalne manjine.

"Mi smatramo da su naše nacionalne manjine dodatni podsticaj našoj dobroj saradnji i čvrts most našeg viševekovnog prijateljstva", rekla je ona.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.