Petostruko ubistvo u blizini Skoplja

Izvor: Politika, 13.Apr.2012, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petostruko ubistvo u blizini Skoplja

SKOPLJE– U okolini Skoplja tokom noći pronađena su tela petorice ljudi, saopštila je makedonska policija koja je najavila da će se sa detaljnijim informacija oglasiti u toku dana.

Mediji su preneli nezvanična saznanja i izjave meštana , prema kojima je najverovatnije reč o mladićima makedonske nacionalnosti, uzrast od 18 do 20 godina, na kojima su vodljive prostrelne rane. Pretpostavlja se da su iz skopskog naselja Radišani, koje se nalazi blizu mesta na kome su pronađeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kod obilaznice oko Skoplja, u blizini jezera kod sela Smiljkovci.

Pretpostavlja se da su se mladići vraćali sa pecanja, sinoć ok 22.30 sati. Tela su pronađena pored dva automobila sa kojima su, kako se pretpostavlja, mladići išli na pecanje, a na leševima je, kako je rečeno, bilo prostrelnih rana od vatrenog oružja koje nije pronađeno.

Više informacija o toj tragediji MUP je najavio u toku dana, a u međuvremenu tela su predata na identifinakciju , a sakupljen materijal na analizu.  

------------------------------------------------

U toku uviđaj i obdukcija ubijenih kod Skoplja

Foto "Večer"- D. Mitrevski

Istražne ekipe tokom prepodneva još su obavljale viđaju na mestu gde se, kako se pretpostavlja, kasno sinoć dogodilo petostruko ubistvo u blizini sela Smiljkovci, u okolini Skoplja.

Prema informacijama Instituta za sudsku medicinu , obdukcija žrtava koje su identifikovane, ali njihov identite nije saopšten, do 12 sati još nije bila završena.

Prema nezvaničnim informacijama na koje se pozivaju mediji u Makedoniju, radi se o četvorici mladića uzrasta od 18 do 20 godina, iz okoline skopskog naselja Butel, a jedan je stariji čovek, pecaroš iz obližnjeg sela Creševo.

Nezvanične policijske informacije govore da su prvo ubijena četvorica mladića , a onda i sredovečan čovek koji se slučajno našao na tom mestu.

Brat jednog od nastradalih za televiziju Kanal 5 izjavio je da im je nezvanično rečeno da su se mladići poznavali sa ubicama i da je njegov brat ubijen da ne bi bio svedok masakra.

Stanovnici okolnih sela su izjavili da su negde oko 20 sati čuli pucnjavu. Navodno, likvidirani su jedan po jedan.

MUP je najavio da će kasnije u toku dana saopštiti detalje tragedije koja je izazvala uznemirenost makedonske javnosti, jer do sada nije registrovana ovakva brutalnost.

Tanjug

objavljeno: 13.04.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.