Penzioneri traže ostavku Đorđevića

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioneri traže ostavku Đorđevića

Udruženje sindikata penzionera Srbije zatražilo je ostavku ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, kao i smenu direktorke Republičkog fonda penzionog i invalidskog osiguranja Dragane Kalinović.

Povod za ostavku Đorđevića je njegova izjave da će sudski, sporovi koje su penzioneri pokrenuli radi naknade štete zbog neustavnog smanjenja penzija, biti rešavati u korist fonda PIO .

Sindikat penzionera Srbije upozorava da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je u pitanju još jedna od brojnih manipulacija Đorđevića i pokušaj da se penzioneri spreče i obeshrabre da sudskim putem naplate štetu koju su pretrpeli.

Primenom neustavnog Zakona o umanjenju penzija, skoro 700.000 penzionera u Srbiji pretrpelo je materijalnu štetu koja se, zavisno od njihovih penzija, kreće od 2.000 do 6.000 evra.

Nezakonitom radu fonda PIO i direktorke Dragane Kalinović "kumovalo je" i mišljenje Ministarstva kojim se Fond ohrabruje da postupa protivzakonito i da ne donosi nova rešenja o umanjenju penzija sa obrazloženjem da bi to bilo neekonomično i da bi uslovilo 700.000 žalbi, a zatim i tužbe ukoliko bi žalbe bile odbijene, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Penzioneri traže ostavku ministra rada

Izvor: Radio 021, 21.Nov.2018, 09:00

Udruženje sindikata penzionera Srbije zatražilo je ostavku ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, kao i smenu direktorke Republičkog fonda penzionog i invalidskog osiguranja Dragane Kalinović...Povod za zahtev za ostavku Đorđevića je njegova izjave da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.