Panajotović: Inspekcija nastavlja kontrole, nema razloga za brigu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2016, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panajotović: Inspekcija nastavlja kontrole, nema razloga za brigu

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Zoran Panajotović izjavio je danas da inspekcija nastavlja kontrolu povlačenja spornih Juvitana proizvoda i dodao da roditelji i deca nemaju razloga za brigu.

Kako je juče objavljeno, u još tri kašice Juvitana pronađeni su pesticidi.

Panajotović je za RTS objasnio da postoje redovne i vanredne kontrole i da se na taj način označava da li je neki proizvod bezbedan ili nije.

On je naveo da se proizvod >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << može uzeti na kontrolu u prometu, ali i u proizvodnji i dodao da se kontrole rade u ovlašćenim laboratorijama na području Srbije.

Poručio je da se proizvod prati od sirovina i obrade do finalnog proizvoda koji mora da ima završni atest.

Ministarstvo zdravlja pre dva dana objavilo je da je još osam proizvoda Juvitana iz fabrike u Inđiji zdravstveno neispravno, a pre toga 8. novembra objavljeno je da se sumnja u zdravstvenu ispravnost sedam vrsta Juvitana dečijih kašica i da bi mogle predstavljati rizik po zdravlje dece, jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.

Fabrika dečje hrane Juvitana u Inđiji, nakon saopštenja o neispravnosti kašica, obustavila je proizvodnju i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda na lageru u fabrici.

U saopštenju kompanije Svislajon Takovo navodi se da, ukoliko nalaz Ministarstva zdravlja bude tačan, biće uništene zalihe spornih proizvoda, a fabrika u Inđiji biće trajno zatvorena.

Ta kompanija je naglasila i da neće dozvoliti gašenje svog najjačeg brenda u proizvodnji dečije hrane i da će fabrika biti izmeštena tamo gde na tržištu budu obezbeđene zdravstveno ispravne sirovine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ministarstvo zdravlja: Pratimo povlačenje "Juvitana" kašica, nema razloga za brigu

Izvor: Blic, 16.Nov.2016

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Zoran Panajotović izjavio je danas da inspekcija nastavlja kontrolu povlačenja spornih "Juvitana" proizvoda i dodao da roditelji i deca nemaju razloga za brigu...Kako je juče objavljeno, u još tri kašice "Juvitana" pronađeni su pesticidi. Panajotović...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.