Ostavka predsedništva Alumni kluba Pravosudne akademije

Izvor: N1 televizija, 19.Mar.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka predsedništva Alumni kluba Pravosudne akademije

Predsedništvo Alumni kluba Pravosudne akademije podnelo je ostavke i stavilo van snage odluku o imenovanju poverenika Alumni kluba za praćenje rada Državnog veća tužilaca.

O novoj politici i organima Alumni kluba odlučiće vanredna skupština Alumni kluba, koja će biti održana "u narednom periodu".

Kako se navodi, ostavke su podnete zbog "spoznaje" da se drugi ključni učesnici u pravosudnom životu bore za partikulane interese, a da nisu ostavili "nimalo prostora" >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za borbu za opšte interese. Kao drugi razlog za ostavku, Alumni klub je naveo to što je izvesno da će Skupština Srbije izabrati 52 zamenika javnog tužioca po predlogu DVT, koji je prema njihovoj oceni, usledio posle "netransparentne procedure pred DVT i nakon što je gotovo polovina spiska kandidata kojeg je DVT predložilo parlamentu dospeo u javnost pre bilo kakave sednice DVT".

Kao treći razlog Alumni klub je naveo to što se, prema njihovom mišljenju, izmenama Ustava u oblasti pravosuđa, okončava posebna obuka na instituciji za obuku u pravosuđu.

"Iako se isprva činilo da je ovo specifična ustavna tehnika za konstitucionalizaciju postojeće početne obuke na Pravosudnoj akademiji, iz poslednjih istupa ministarke pravde, ali i direktora PA, sledi da amandmani nemaju u vidu početnu obuku na PA, već, dobrim delom, sistem nepoznate skraćene obuke bez postojećeg, složenog prijemnog ispita na PA", navodi se u saopštenju i dodaje da će to dovesti do inflacije polaznika PA.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.