Olimpijac Brus Džener potvrdio da menja pol

Izvor: Politika, 25.Apr.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijac Brus Džener potvrdio da menja pol

U ekskluzivnom intervjuu datom Dajen Sojer za emisiju 20/20 na američkoj televiziji Ej-Bi-Si, zlatni olimpijac Brus Džener konačno je potvrdio višemesečne spekulacije u javnosti da menja pol.

- Oduvek sam razmišljao o ovom danu. Ja sam ja, ja sam osoba. Ovo sam ja – ja sam žena. izjavio je Džener u dvočasovnom intervjuu.

Pregledajući materijal sa Letnjih olimpijskih igara 1976, on je rekao da je bežao od svoje prave prirode i da to nije on.

Ovo je poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << intervju koji je Brus Džener dao kao muškarac.

Džener je negirao glasine da je homoseksualac i da će posle kompletnog medicinskog zahvata pretvaranja u ženu, i dalje voleti žene. U intervjuu je govorio o nasilju, pritisku javnosti, transrodnoj zajednici...

Njemu je najvažnija podrška porodice koja je i u ovim trenucima uz njega. Izjavio je da se nije pokajao što je učestvovao u preko četristo epizoda rijalitija „U korak sa Kardašijanovima“, ali da će sada biti deo posebne emisije koja će pratiti njegovo pretvaranje u ženu.

Serijal od osam jednočasovnih epizoda emitovaće se na Entertejment kanalu, a premijera je, posle nekoliko odlaganja, zakazana za 26. jul.

Džener je uveren da će njegova priča promeniti svet.

Poznati sportista osvojio je zlatnu medalju u dekatlonu na Olimpijadi 1976. godine kada je i proglašen za najboljeg sportistu na svetu. Posle dva razvoda, jednog od Kris Džener, majke rijaliti zvezda Kim, Kortni i Kloi Kardašijan, Džener je odlučio da napravi veliku promenu u životu i postane žena.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.