Nastavnica: Kazna zbog putovanja presedan, uvek vodimo decu

Izvor: N1 televizija, 13.Apr.2018, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavnica: Kazna zbog putovanja presedan, uvek vodimo decu

Nastavnica Vladanka Jakšić koja je vodila decu na "spornu" eksurziju u Amsterdam, rekla je za N1 da ne postoji odredba Zakona prema kojoj bi ona mogla da bude kažnjena, kao i da je ceo slučaj "presedan" jer se slična putovanja organizuju oduvek.

Nastavnici u beogradskoj Osnovnoj školi "Karađorđe" Vladanki Jakšić preti kazna jer je samostalno u organizaciji s roditeljima za jedan broj đaka organizovala putovanje u Amsterdamu i tom prilikom ih u jutarnjim satima provela >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kroz ulicu "crvenih fenjera".

Ona je grupu osmaka i učenika gimnazija, odvela u obilazak Minhena, Beča i Amsterdama, u dogovoru sa roditeljima.

Ministar prosvete je u ponedeljak najavio da će zbog toga trpeti sankcije i najavljenu kaznu obrazložio pravilnikom o ekskurzijama.

Kako je rekla za N1, direktor škole bi hteo da pokrene discipliniski postupak protiv nje, jer mu je to naloženo, ali "nema slova zakona po kojem to može da pokrene i to mu je dodatna neprijatnost". Ne postoji nigde takva mera, dodala je.

"Ovo je presedan. Vodim decu od kad su vize bile na snazi, niko nikada nije rekao da je to zabranjeno. Ali ako u budućnosti bude zabranjeno, poštovaću takvu odluku, ali svuda i uvek je praksa da nastavnici vode decu", rekla je.

Kako je objasnila, to je olakšanje za roditelje jer mogu da pošalju jedno dete, na rate, na letovanje, zimovanje, ili u inostranstvo i priušte mu to. "To se radi jako dugo i svuda.. da ne nabrajam", kazala je Jakšić.

Ona pretpostavlja da bi mogla da bude kažnjena novčano, tokom nekog perioda umanjenjem plate, i oduzimanjem starešinstva, a u slučaju da bude kažnjena neće preduzimati nikakve kontra mere i poštovaće odluku.

"Nemam potrebu da sečem ruku koja me hrani, ako me škola bude kaznila, ako je to krst koji treba da nosim ja ću ga nositi", rekla je.

Jakšić je dodala i da je kolege u školi podržavaju, i da joj je žao što se uprava škole našla u situaciji da treba da je kazni a nema na osnovu čega, kao i što će ukoliko je ne kazne "oni biti krivi".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"AKO ME KAZNE, NOSIĆU TAJ KRST" Nastavnica koja je vodila đake u Amsterdam ne oseća se krivom

Izvor: Blic, 13.Apr.2018

Nastavnica u beogradskoj Osnovnoj školi "Karađorđe" Vladanka Jakšić, kojoj preti kazna zbog vođenja osmaka u Ulicu crvenih fenjera u Amsterdamu, rekla je jutors za N1 da ne oseća krivicu zbog sporne ekskurzije, ali da će prihvatiti kaznu koju joj odredi direktor.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.