Nastavljeno suđenje Branku Lazareviću

Izvor: N1 televizija, 10.Okt.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje Branku Lazareviću

Ponovoljeno suđenje bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije, Branku Lazareviću, optuženom za odavanje službene tajne pripadnicima kriminalnog klana Darka Šarića, nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu, iznošenjem odbrane optuženih Borisa Gare i Radovana Štrpca.

Na pitanje tužilaštva da li je svedoku Miletu Jerkoviću tada rekao da je prisluškivan i da je te informacije dobio od Lazarevića, advokat Radovan Štrbac rekao je tako nešto moguće, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ali da o tome nije zapravo razgovarao sa Lazarevićem, kao i da to sigurno ne bi činio u njegovom kabinetu "jer ima toliko bezbednosne kulture".

On je kazao da je u kabinet kod Lazarevića išao jednom, da je sa njim razgovarao o državljanstvu za jednu osobu i dozvoli za pištolj za drugu i da se podaci o tome nalaze na kopiji hard diska koja je dostavljena sudu. Štrbac je rekao da je Jerkoviću rekao da će mu Lazarević javiti ako počne akcija protiv njega, a da mu je Jerković nudio 200.000 evra da ga upozna sa Lazarevićem.

On je dodao da ga je jednom Jerković čekao u "nelegalno" ozvučenom automobilu, kada je on ušao u zgradu u kojoj je Lazarevićev kabinet, ali da nije išao tamo, kao i da je Jerkoviću rekao da "Branko niju tu". Štrbac je rekao i da se on u odnosu sa ljudima postavlja prema tome s kim ima posla, a da je za Jerkovića procenio da je "varalica i prevarant, koja jedino razume jezik novca i veze, poznanstava".

Na pitanje Branka Lazarevića, da li je Jerkoviću rekao da se njihove supruge poznaju, Štrbac je odgovorio potvrdno, a na pitanje da li je to bila tačna informacija, Štrbac je rekao da on ni ne zna da li je Lazarević oženjen. On je dodao i da veruje da je Jerković bio instruiran da sa njim stalno razgovara o Lazareviću.

Od decembra prošle godine više puta bilo je najavljivano da će Jerković svedočiti u postupku, ali se on nije pojavljivao.

Sudsko veće danas je obavestilo prisutne da ih je žandarmerija obavestila da on više nije u njihovoj nadležnosti i da se obrate Policijskoj upravi Novi Sad, koja ih je obavestila da se prema njihovim saznanjima Jerković nalazi već tri godine u SAD na Floridi, gde radi.

Prema optužnici, Lazarević je 2008. i 2009, kao pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, u više navrata odavao "naročito poverljive podatke", koji predstavljaju službenu tajnu, o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.