Najurednije dvorište Osnovne škole Banović Strahinja

Izvor: Press, 01.Nov.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najurednije dvorište Osnovne škole "Banović Strahinja"

Osnovna škola "Banović Strahinja" sa Čukarice pobednik je drugog izbora za najurednije školsko dvorište, koje je JKP "Gradska čistoća" organizovalo uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Kako je saopštila danas "Gradska čistoća", OŠ "Vasa Čarapić" iz Belog Potoka osvojila je drugo mesto, a specijalna osnovna škola "Dušan Dugalić sa Vračara treće mesto na takmičenju čiji je cilj da podstakne đake da nauče da vode računa o sredini u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << žive.

Članovi žirija iz "Gradske čistoće" kažu da su veoma prijatno iznenađeni nivoom ekološke obrazovanosti osnovaca i time što su, obilazeći 10 škola koje su ušle u uži izbor, uvideli da su đaci i te kako svesni značaja očuvanja životne sredine.

"JKP 'Gradska čistoća' je i ove godine uz podršku Sekretarijata za obrazovanje raspisala konkurs za najurednije školsko dvorište na koji su mogle da se prijave škole iz svih delova Beograda", izjavila je Jelena Šebez Inić u ime JKP "Gradska čistoća .

Ona je izrazila uverenje da će se akcija s obzirom na pokazano interesovanje i njen cilj, nastaviti i sledeće godine.

Tri prvoplasirane škole nagrađene su kompletima knjiga za školsku biblioteku, koševima sa tablom, kao i sadnicama koje će još više oplemeniti njihova dvorišta.

Pored glavnih nagrada, pobednička škola će dobiti od "Gradske čistoće po dve kantice, a škole koje su osvojile drugo i treće mesto po jednu kanticu za smeće, kako bi još uspešnije održavali čistoću u prostoru u kojem đaci provode dobar deo dana.

Pobednička škola "Banović Strahinja na padinama Košutnjaka zaslužila je priznanje, između ostalog, veoma aktivnom Goranskom organizacijom i biološkom sekcijom, koje tokom cele godine održavaju, čiste i uređuju Goranski park, kao i unutrašnjost škole.

U parku se nalazi letnja učionica. Članstvo u Goranskoj organizaciji potvrđuje se sadnjom sadnica, a tokom protekle školske godine, organizovane su dve akcije čišćenja školskog dvorišta i uređenja zelenih površina. Đaci su aktivno uključeni u akciju recikliranja PET, MET ambalaže i papira.

OŠ "Vasa Čarapić je prava zelena oaza, o kojoj učenici brinu tokom cele godine, čime su zaslužili drugo mesto na ovom takmičenju.

O održavanju dvorišta SOŠ Dušan Dugalić brinu đaci i svi zaposleni, a koliko su u tome uspešni najbolje govori činjenica da se ovde održavaju brojne manifestacije, upravo zbog mogućnosti koje dvorište pruža, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.