NUNS i NDNV: Postavljanje pitanja je obaveza novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Apr.2016, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i NDNV: Postavljanje pitanja je obaveza novinara

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da Svetlana Božić Krainčanić, novinarka RTV Vojvodine, postavljajući pitanja premijeru Aleksandru Vučiću, nije prekršila nijednu pravnu, etičku ili profesionalnu normu.

NUNS i NDNV očekuju da rukovodstvo RTV Vojvodine reši nastali problem unutar kuće i  omogući Svetlani Božić Krainčanić  da nastavi da se bavi svojim poslom bez ikakvih pritisaka ili posledica, uključujujući >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << povlačenje rešenja o kažnjavanju.

NUNS i NDNV podsećaju da je obaveza svih novinara, a posebno onih koji su zaposleni u javnom servisu, da nosiocima državnih funkcija postavljaju sva pitanja koja su od interesa za gradjane Srbije.

NUNS i NDNV upozoravaju da mediji  ne smeju da podlegnu pritiscima i atmosferi straha koju stvara vlast i moraju da zaštite ugled i profesionalni integritet novinara. Zbog toga, NUNS i NDNV insistiraju da se Srdjan Mihajlović, direktor RTV Vojvodine, javno izvini Svetlani Božić Krainčanić, ali i svim novinarima i novinarkama RTV Vojvodine koji su godinama ulagali mnogo truda, znanja i hrabrosti i stvorili od ove medijske kuće primer javnog servisa u službi gradjana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

NUNS i NDNV: POSTAVLJANJE PITANJA JE OBAVEZA NOVINARA

Izvor: JUGpress.com, 13.Apr.2016

BEOGRAD-NOVI SAD..Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da Svetlana Božić Krainčanić, novinarka RTV Vojvodine, postavljajući pitanja premijeru Aleksandru Vučiću, nije prekršila nijednu pravnu, etičku ili profesionalnu normu...NUNS...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.