Ministarstvo pravde objavilo Radni tekst izmena Ustava u oblasti pravosuđa

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pravde objavilo Radni tekst izmena Ustava u oblasti pravosuđa

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je danas da je na svojoj internet stranici objavilo Radni tekst izmena Ustava u oblasti pravosuđa, koji će biti predmet novog kruga javnih rasprava

Kako je navedeno, radni tekst je rezultat polugodišnje javne rasprave u okviru koje je Ministarstvo pravde u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Srbije organizovalo šest okruglih stolova u nekoliko gradova Srbije.

Dodaje se da su predstavnici stručne javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i drugi zainteresovani tokom okruglih stolova mogli da iznesu svoje stavove o promenama Ustava u oblasti pravosuđa.

Ministarstvo pravde je Radni tekst izmena Ustava izradilo u saradnji sa bivšim članom i stalnim ekspertom Venecijanske komisije Džejmsom Hamiltonom.

Nacrt izmena Ustava biće poslat na mišljenje Venecijanskoj komisiji, bez čijeg pozitivnog mišljenja se neće ići u dalju proceduru usvajanja.

"Ministarstvo pravde poziva sve zainteresovane da se upoznaju sa Radnim tekstom izmena i daju svoje sugestije i mišljenja u predstojećoj javnoj raspravi", navodi se u saopštenju.

Javna rasprava o Radnom tekstu izmena Ustava u oblasti pravosuđa biće održana 5. februara u Beogradu, 19. februara u Kragujevcu, 26. februara u Nišu i 5. marta u Novom Sadu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.