„Majske nagrade” SSS dodeljene 38. put

Izvor: Politika, 25.Maj.2013, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Majske nagrade” SSS dodeljene 38. put

Najznačajnije društveno-sportsko priznanje u Srbiji dobilo 37 pojedinaca i organizacija

U sali Skupštine Srbije juče su 38. put uručene su „Majske nagrade” Sportskog saveza Srbije, za izuzetan doprinos sportu i fizičkoj kulturi između dva maja.

– „Majska nagrada” je najznačajnije društveno-sportsko priznanje u Srbiji i to pokazuje i broj kandidata za ovogodišnja priznanja. Zahvaljujem sportistima i ekipama na rezultatima koje su postigli na velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << takmičenjima najbolji način reprezentujući svoju zemlju, a u tome velikom podrškom pomogli su im država Srbije preko Ministarstva omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta i Sportski savez Srbije, svako u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti sarađujući izvanredno – rekao je Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, pozdravljajući laureate i goste, među kojima su bili i Alisa Marić, ministar omladine i sporta, Žarko Obradović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Marika Čobanov, pokrajinski ministar omladine i sporta Vojvodine, Nada Tešanović, ministar omladine, porodice i sporta Republike Srpske, predstavnici ambasada Kube i Indonezije sportisti i sportski radnici svih generacija.

U kategoriji sportista u olimpijskim sportovima „Majske nagrade” pripale su Milici Mandić (tekvondo), Andriji Prlainoviću (vaterpolo), Asmiru Kolašincu (atletika), Marku Novakoviću (kajak) i Ivani Maksimović (streljaštvo), iz neolimpijskih sportova Zoranu Kataniću (raketno modelarstvo) i Dušanu Borkoviću (automobilizam), a u kategoriji sportista sa invaliditetom atletičarima Željku Dimitrijeviću i Milošu Grlici.

U kategoriji sportski stručnjaci nagrađeni su Miriban Maksimović (streljaštvo), Dragan Jović (tekvondo) i Rifat Zilkić (atletika).

U kategoriji  sportskih saveza nagrađeni su Tekvondo asocijacija Srbije i Paraolimpijski komitet Srbije, a u kategoriji teritorijalnih sportskih saveza Sportski savez Kosova, opštinski savezi Petrovca na Mlavi i Topole, kao i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta Vojvodine.

Ove godine nagrade u kategoriji sportskih funkcionera pripale su Snežani Pajkić-Jolović (atletika), Rajku Baltiću (rvanje), Predragu Peruničiću (državni sekretar za sport), Dušanu Dimitrijeviću (Sportski savez Srbije), Jovanu Popoviću-Bojadžiću (SS Kragujevca), Draganu Životiću (atletika) i Besimu Ejupoviću (boks).

U konkurenciji pedagoških radnika „Majske nagrade” dobili su sociolog sporta Dragan Koković, predavač Goran Kasum i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvojaŽarko Obradović.

Bez sumnje najveću težinu u konkurenciji „Majskih nagrada” imaju one koje se dodeljuju za dugogodišnji doprinos sportu i fizičkoj kulturi, odnosno za životno delo. Ove godine one su pripale Srđanu Iliću (odbojka), Draganu Džajiću (fudbal), Dragoljubu Miloševiću (odbojka), Milici Stojadinović (odbojka) i Milanu Obućini, generalnom sekretaru JSD Partizan, koji je u ime dobitnika zahvalio Sportskom savezu Srbije na „prepoznavanju i uvažavanju rada i rezultata svih dobitnika”.

Ž. B.

-----------------------------------------------------------

„Majska nagrada” Ivanu Cvetkoviću

U kategoriji sportskih novinara ove godine dodeljene su četiri „Majske nagrade”. Žiri za dodelu ovih nagrada odlučio se za Ivana Cvetkovića, zamenika urednika Sportske rubrike „Politike”, Miodraga Mišu Stojanovića, glavnog urednika „Sporta”, Aleksandara Kovandžića („Studio B”) i Miroslava Nešića (Radio Beograd).

objavljeno: 26.05.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.