Ljiljana Blagojević dobitnik nagrade „Sergej Bondarčuk

Izvor: Politika, 05.Okt.2012, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljiljana Blagojević dobitnik nagrade „Sergej Bondarčuk"

BEOGRAD - Prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu Ljiljana Blagojević ovogodišnji je dobitnik Nagrade „Sergej Bondarčuk” za izuzetan dorpinos svetskoj kinematografiji, a to prestižno priznanje biće joj uručeno 8. oktobra na svečanosti u Moskvi.

Kako je saopšteno iz Narodnog pozorišta, tom prilikom biće održana i retrospektiva filmova u kojima je priznata umetnica odigrala neke od svojih najznačajnijih uloga - >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << „Sjećaš li se Doli Bel” , „Večernja zvona” , „Nož” i „Sinovci”.

Bondarčuk (1929-1994) je bio ugledni ruski glumac i reditelj, a svetsku slavu stekao je rolom Pjera Bezuhova u filmu „Rat i mir” prema romanu Lava Tolstoja, koji je u originalnoj verziji trajao više od deset sati. Publici na prostoru nekadašnje Jugoslavije ostao je u sećanju po ulozi Ivana Martina u filmu Veljka Bulajića „Bitka na Neretvi”.

Tanjug

objavljeno: 05.10.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljiljana Blagojević dobitnica nagrade Sergej Bondarčuk

Izvor: Story, 05.Okt.2012

Renomirana glumica i prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu Ljiljana Blagojević ovogodišnji je dobtinik nagrade Sergej Bondarčuk za izuzetan doprinos svetskoj kinematografiji, a ovo prestižno priznanje biće joj uručeno osmog oktobra u Moskvi...Ljiljana Blagojević, foto: Vladimir Šporčić

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.