Lepotica i zverka zatvorili Leto na Gardošu

Izvor: Politika, 27.Avg.2012, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepotica i zverka zatvorili Leto na Gardošu

„Leto na Gardošu”, koje je trajalo 37 večeri, sinoć je završeno predstavom „Lepotica i zverka”. Ovaj veseli igrokaz rađen je po tekstu Miloša Mladenovića, muzici Bojana Stojčetovića i u režiji Igora Damnjanovića.

„Za dvanaest godina trajanja ove zemunske kulturne manifestacije dečije predstave su bile najposećenije. Nikada se nije dogodila ni najmanja neprijatnost, a vesele dogodovštine s decom, glumcima, muzičarima teško je nabrojati. Sto dvadeset umetnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ovog leta pozdravilo je više od 25.000 posetilaca”, rekao je Ivica Klemenc, tvorac „Leta” koje u Zemunu traje punih dvanaest godina.

„Imali smo i dosta stranih gostiju, ali jenevolja što su materijalna sredstva sve skromnija. Gradska opština Zemun je jedini finansijer,a najbliži saradnik Petar Jarić iz Turističkog centra Zemun. Družina koja brine i radi ’Leto na Gardošu’ je malobrojna: Nikola Bušić, Aleksandra Maletić, Milan Jokić i moja malenkost”, izjavio je Ivica Klemenc na kraju „Leta na Gardošu”.

M. Veličković

objavljeno: 27.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.