Kuburović: Verujem da ćemo tokom proleća biti u prilici da menjamo Ustav

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Dec.2018, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Verujem da ćemo tokom proleća biti u prilici da menjamo Ustav

Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je danas da se na proleće može očekivati promena Ustava, s obzirom da je Skupštini Srbije dostavljena inicijativa koji članovi iz oblasti pravosuđa bi trebalo da se izmene.

"Verujem da će Skupština Srbije ispuniti sve svoje procedure, pokazati inkluzivnost i da ćemo tokom proleća biti u prilici da menjamo Ustav, koji treba da bude osnova za donošenje seta zakona, a u cilju jačanja i nezavisnosti i odgovornosti sudstva", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Kuburović za RTS.

Ona je kazala da je Vlada Srbije uputila predlog Skupštini Srbije koji članovi treba da se promene sa obrazloženjem zašto ih treba menjati i da sada Odbor za Ustavna pitanja Skupštine Srbije treba da obavesti sve poslanike u parlamentu i iznese inicijativu za promenu Ustava na glasanje.

"Potrebno je da dve trećine poslanika prihvati da se uđe u proceduru izmene Ustava i tek nakon toga ako Skupština to prihvati Vlada će dostaviti amandmane koje smo pripremili i koji će da budu polazna osnova za dalji rad", kazala je Kuburović.

Ona je dodala da odbor posle toga treba da organizuje dalje javnu debatu ne samo skupštinsku već da i svi zainteresovani mogu da iznesu stav i mišljenje.

Kuburović je kazala da je Ministarstvo pravde inicijativu za promenu Ustava uputilo parlamentu posle 18 meseci javne rasprave i da je tekst koji je ministarstvo pripremilo usaglašeno sa svim preporukama Venecijanske komisije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.