Kuburović: Izmene Ustava treba da unaprede odgovornost

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Izmene Ustava treba da unaprede odgovornost

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas u Sofiji da predstojeće izmene Ustava Srbije treba da u oblasti pravosuđa između ostalog unaprede disciplinsku odgovornost nosilaca pravosudnih funkcija.

Ona je na Ministarskom forumu EU-Zapadni Balkan rekla da će predlog izmena Ustava u oblasti pravosuđa biti prosleđen Venecijanskoj komisiji na mišljenje, i da je uverena da će te izmene doprineti jačanju nezavisnosti, nepristrasnosti i odgovornosti pravosuđa. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Kuburović je rekla da je Ministarstvo pravde pokrenulo konsultacije sa organizacijama civilnog društva u vezi sa izmenama Ustava koje se tiču pravosuđa i da je u toku javna rasprava koja treba da rezultira najboljim rešenjima o načinu izbora i imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija, njihovoj stručnosti, kao i nadležnosti i sastavu Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca.

"Uspostavljanje efikasnog pravosuđa garantuje nezavisnost sudija, kao i mehanizme sudijske odgovornosti. Sudijska nezavisnost štiti pojedinca, omogućava pravedno i nepristrasno suđenje pred sudom, ali i štiti od zloupotrebe ovlašćenja", rekla je Nela Kuburović, a saopštilo Ministarstvo pravde.

Ona je rekla da je jačanje efikasnosti i nezavisnosti pravosuđa jedan od osnovnih ciljeva Ministarstva pravde, koji je definisan i kroz Akcioni plan za Poglavlje 23.

Nela Kuburović se u Sofiji sastala s ministrom pravde Crne Gore Zoranom Pažinom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kuburović: Izmene Ustava jačaju nezavisnost pravosuđa

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2017

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je u Sofiji da predstojeće izmene Ustava Srbije treba da u oblasti pravosuđa između ostalog unaprede disciplinsku odgovornost nosilaca pravosudnih funkcija...Ona je na Ministarskom forumu EU-Zapadni Balkan rekla da će predlog izmena Ustava u oblasti...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.