KRIK: Mali platio 200.000 dinara, obustavljen postupak

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2018, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIK: Mali platio 200.000 dinara, obustavljen postupak

Ministar finansija Siniša Mali uplatio je krajem prošlog meseca 200.000 dinara u humanitarne svrhe nakon čega je obustavljen postupak koji je protiv njega vođen jer nije prijavio svu imovinu, rečeno je novinarima KRIK-a u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Istragu protiv Malog više ne vodi nijedno tužilaštvo.

KRIK podseća da je pre tri godine objavio serijal priča o Malom, nakon čega je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula istragu i Višem tužilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Beogradu dostavila izveštaj u kome iznosi sumnje da je Mali umešan u više krivičnih dela uključujući i pranje novca.

KRIK navodi da je dokument u kojem su pobrojane sumnjive novčane transakcije tužilaštvu dostavila i Uprava za sprečavanje pranja novca

Više tužilaštvo je, dodaje KRIK, zaključilo da Mali nije učinio nijedno krivično delo iz njihove nadležnosti i predmet prosledilo Prvom osnovnom tužilaštvu koje je proveravalo samo da li je on prijavio svu imovinu.

Agencija je krajem avgusta tužilaštvu dostavila novi izveštaj u kome je konstatovala da je Mali prijavio svu imovinu, nakon čega je tužilaštvo ponudilo Malom da obustavi postupak protiv njega ukoliko uplati 200.000 dinara, piše KIRK i dodaje da je Mali istog dana uplatio novac.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

KRIK: Mali platio 200.000 dinara, obustavljen postupak

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2018

Ministar finansija Siniša Mali uplatio je krajem prošlog meseca 200.000 dinara u humanitarne svrhe nakon čega je obustavljen postupak koji je protiv njega vođen jer nije prijavio svu imovinu, rečeno je novinarima KRIK-a u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Istragu protiv Malog više ne vodi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.