Izvor: Telegraf.rs, 21.Jun.2017, 14:18 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Jednostavno pripremljena šnicla na roštilju
Sastojci:
- 2 juneće šnicle
- 1 kašika začina
- 1/2 kašičica bibera
- 2 kašičice senfa
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Meso sa jedne strane začinite i pobiberite, a sa druge strane premažite senfom u koji ste umešali beli luk i ostavite tako bar 1 sat u frižider, pa onda izvadite i sačekajte da meso dođe na sobnu temperaturu. Roštilj zagrejte na oko 200°C, pa stavite stek sa začinjene strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << prvo i ostavite tako oko 4 minuta, ili dok vam se linije lepo objeleže na mesu, pa onda okrenite i dopecite još malo, oko 3-4 minuta.
Gotovo meso malo prekrijte folijom, da se sokovi opet vrate u meso, pa poslužite.
(Telegraf.rs)
Losos na roštilju sa belim lukom i crvenom paprikom
Izvor: Telegraf.rs, 22.Jun.2017, 14:14
Sastojci:..- 4 komada lososa..- 3 čena belog luka..- 1,5 kašika crvene paprike..- 1 kašičica soli..- 4 kašike majoneza..Priprema:..Beli luk dobro iseckati, pa dodati crvenu papriku i so. Dodati majonez i dobro umutiti sos. Premazati losos sa obe strane sa sosom. Na veoma toplom rostilju (ili rostilj...