Janjić: Sumnja u zakonitost ponašanja Ustavnog suda Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janjić: Sumnja u zakonitost ponašanja Ustavnog suda Srbije

Predsednik stranke "Aktivna Srbija" Dušan Janjić izrazio je danas sumnju u zakonitost ponašanja Ustavnog suda Srbije.

Janjić je u pisanoj izjavi medijima naveo da je iz medija saznao da je Ustavni sud Srbije ocenio da je Zakon o političkim stranaka u skladu sa Ustavom i odbacio inicijativu za ocenu ustavnosti ovog zakona.

Janjić, kao jedan od pokretača inicijative o oceni ustavnosti, navodi da mora da "izrazi sumnju u zakonitost ponašanja Ustavnog suda", budući >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da nije dobio poziv na raspravu, iako je to bila obaveza Ustavnog suda.

"U uverenju da Srbija zaslužuje vladavinu prava i Ustavni sud koji štiti Ustav, sačekaću objavljivanje mišljenja u ''Službenom glasniku'' i nastaviti pravnu borbu, u Srbiji i pred Evropskim sudom, protiv ovakvog ponašanja Ustavnog suda", naveo je on.

Janjić je rekao da će nastaviti pravnu borbu posebno protiv eventualnog stava tog suda da je ustavno da svaki od potpisnika inicijative za osnivanje političke stranke mora da pribavi i plati uverenje da ima biračko pravo, iako je poznato da se to pravo retko kom građaninu oduzima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.