Harmonikaš Zoran Zorko u Ginisovoj knjizi

Izvor: Politika, 27.Avg.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Harmonikaš Zoran Zorko u Ginisovoj knjizi

Slovenački harmonikaš Zoran Zorko oborio je Ginisov rekord u neprekidnom sviranju harmonike.

Kako izveštava agencija STA, a prenosi Tanjug, Zorko je na festivalu „Panonika harmonika” proteklog vikenda u Brežicama svirao 35 sati i 32 minuta i tako oborio rekord od 31 sat i 25 minuta, koji je 2010. postavio Finac Ansi Laitinen.

Da bi se kvalifikovao, Zorko je morao da ispoštuje stroga pravila Ginisove knjige rekorda. On je morao da svira harmoniku u kontinuitetu sa najdužom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pauzom 30 sekundi između dve pesme. Posle svakog sata imao je pauzu pet minuta. Nije smeo da improvizuje, a sve pesme morale su da budu delo priznatih umetnika. Festival „Panonika harmonika”, koji je održan od 24. do 26. avgusta, poznat je po više obaranja rekorda. Prošle godine, festival je oborio rekord u broju najviše okupljenih harmonikaša na jednom mestu, kao i sa najvećim orkestrom na svetu, sa 1.137 harmonikaša.

objavljeno: 27.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.