Hamas najavio nastavak borbe protiv Izraela

Izvor: Akter, 02.Avg.2014, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamas najavio nastavak borbe protiv Izraela

Palestinska organizacija Hamas je danas saopštila da će nastaviti da se bori protiv Izraela sve dok ne ostvari svoje ciljeve

"Nastavićemo sa otporom dok ne ostvarimo svoje ciljeve", izjavio je za agenciju AFP portparol Hamasa Favzi Barhum, nedugo pošto je izraelski premijer Benjamin Netanijahu održao govor u kojem je rekao da je Izrael zadao "težak udarac" Hamasu u sukobima koji su izbili 8. jula.

"Netanijahu je zbunjen, što govori da se on suočava sa pravom krizom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << rekao je Barhum.

Netanijahu je u večerašnjem obraćanju najavio i da će Izrael nastaviti vojnu operaciju u pojasu Gaze koliko god je potrebno i sa onoliko snage koliko je neophodno.

"Od početka smo obećali da ćemo vratiti zatišje izraelskim građanima i nastavićemo da delujemo dok ne postignemo taj cilj. Iskoristićemo toliko vremena koliko bude potrebno i upotrebićemo onoliko sile koliko je potrebno", rekao je Netanijahu na konferenciji za novinare u Ministarstvu odbrane u Tel Avivu.

U izraelskoj ofanzivi koja je počela 8. jula poginulo je 1.655 Palestinaca, a oko 8.900 je ranjeno. Na izraelskoj strani ubijeno je 65 vojnika i troje civila.

Danas je nastavljena razmena vatre, a do sada je bilo više pokušaja da se uspostavi primirje, ali nijedno nije potrajalo.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Hamas: Nastavljamo borbu

Izvor: B92, 02.Avg.2014

Gaza -- Hamas saopštio da će nastaviti da se bori protiv Izraela sve dok ne ostvari svoje ciljeve. Netanijahu: Upotrebićemo onoliko sile koliko je potrebno..."Nastavićemo sa otporom dok ne ostvarimo svoje ciljeve", izjavio je za agenciju AFP portparol Hamasa Favzi Barhum, nedugo pošto je izraelski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.