Filip David: Neumesno poredjenje Kiša i Malog

Izvor: Beta, 27.Nov.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip David: Neumesno poredjenje Kiša i Malog

Neumesno, besmisleno i uvredljivo je porediti Danila Kiša i ministra finansija Sinišu Malog, ocenio je pisac Filip David nakon izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su proslavljenog Kiša optuživali za plagijat."Uključivanje Danila Kiša u priču o dokazanom plagijatu (doktorata Siniše Malog) je nedopustivo i sramno blaćenje lika i dela našeg najznačajnijeg književnika", izjavio je David za "Danas".On je naveo da je aktuelna vlast u više navrata pokušavala da dokaže da je "Danilo Kiš njihov, a ne naš".Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u emisiji "Ćirilica" na televiziji "Hepi" naveo "da želi da podseti ljude da je istraživan i ukidan doktorat velikom Danilu Kišu".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za razliku od Malog Kiš ništa nije plagirao

Izvor: Danas, 27.Nov.2019

Gostujući u emisiji Ćirilica na Televiziji Hepi predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na plagijat doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog rečima "da su i velikog Danila Kiša optuživali za plagijat".

Nastavak na Danas...

O plagijatima ili progonu Siniše Malog i Danila Kiša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2019

Predstavnici Demokratske omladine organizovali su danas protest ispred Predsedništva Srbije zbog izjave predsednika Aleksandra Vučića u kojoj je uporedio napade na književnika Danila Kiša sa slučajem doktorata ministra Siniše Malog...Oni su na pisarnici zgrade Predsedništva predali Kišovu knjigu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.