Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beba ostavljena na pragu crkve u Čajetini

U centru Čajetine, na pragu crkve, jutros je pronađena ostavljena beba, koja je po proceni lekara tek rođena.

Kako piše N1, bebu je pronašla oko pola sedam Nada Milošević, dok je kao i svako jutro, šetala psa, koji ju je i doveo do ulaska u crkvu.

"Čula sam nešto što mi je ličilo na mačiće, jer psi najviše na njih reaguju. Međutim, pošto je on bio uporan, ja sam pošla da vidim šta je i tako sam našla bebu na pragu crkve. Beba je plakala i ja sam odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pozvala sveštenika koji živi u parohijskom domu, pored crkve. Nakon toga, on je otišao do policije, a ja do Doma zdravlja, kako bi se bebi pružila pomoć", priča Miloševićeva.

Beba je zbrinuta u Domu zdravlja Čajetina i prebačena na Odeljenje neonatologije u užičkoj bolnici.

"U pitanju je dečak težak tri kilograma, dobre vitalnosti i dobrog opšteg stanja. Vakcinisali smo ga i ne mislim da je stariji od 24 sata", ističe pedijatar Opšte bolnice Užice Đorđe Joković.

Istraga o ovom događaju je u toku. Ono što se za sada zna, na osnovu snimka sa kamere iz obližnjeg objekta, je da se jutros oko 5.50 časova jedan automobil zaustavio nakratko ispred crkve, a zatim nastavio put.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.