Суд: Трамп нема имунитет, може да одговара за покушај поништавања избора 2020.

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 18:16

Суд: Трамп нема имунитет, може да одговара за покушај поништавања избора 2020.

Доналд Трамп нема председнички имунитет и може бити тужен по оптужбама за заверу да је хтео да покушао да поништи резултате избора 2020. године, саопштио је данас амерички суд. Фото: Танјуг/AP/Mary Altaffer Трамп је тврдио да је имун на кривично гоњење за оптужбе које му се стављају на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << терет, рекавши да му је оно што се ставља на терет било у опису председничког посла.
Међутим, данашња одлука суда оборила му је тврдњу, наводи Би-Би-Си.
Очекује се да ће Трамп да се жали на пресуду, што значи да би случај могао да доспе до Врховног суда, где конзервативци имају већину 6:3.
Амерички спеијални тужилац Џек Смит оптужио је Трампа да се уротио да поништи победу Џозефа Бајдена на изборима 2020. године и да је начинио кривично дело како би остао на месту функцији.
Суђење у овом случају је иницијално заказано за 4. март, али је одложено због одлуке о имунитету.
То значи да би суђење о наводном Трамповом покушају изборне преваре могло да буде померено недељама, ако не и месецима, уколико случај заврши пред Врховним судом, пише британски јавни сервис.
Blinken sa egipatskim predsednikom razgovarao o mogućem prekidu vatre u Gazi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Суд: Трамп нема имунитет, може да одговара за покушај поништавања избора 2020. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.